Förutfattade meningar är sanna…?

januari 4, 2009 kl. 2:58 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Jag kom på att tänka om de förutfattade meningarna vi har om japanerna. När jag var där och träffade min journalistmentor från Sverige, sa vi samma sak: allt det man har hört om Japan och kulturen är sant!

Det var som om japanerna var en klichée på sig själva. Man har ju hört att ”alla” spelar på Nintendos bärbara konsoller, de är artiga, dåliga på engelska, små, V-tecknet, ständigt fotande och mycket mer jag inte kommer på nu. Och allt det där gjorde de. Det var så kul att se! Och jag är glad att allt stämde, för det hade ju varit tråkigt om allt var en skröna…!

 

Men vad stämde inte? 

Trängsel i tunnelbanan! Man har ju hört om folk som är anställda som pressar in de sista människorna på sista tåget. Och JA, de finns faktiskt men jag upplevde det aldrig i Tokyo! Jag fick aldrig trängas med japanerna, det är mycket värre i Stockholm klockan fem-sex. Jag vet inte varför? Jag menar, jag var överallt, på alla tider på dygnet (dock inte typ klockan sju på morgonen)… Bilden ovan visar antagligen hur det kan se ut när absolut sista pendeltåget långt bort går på kvällen.

Dessutom är det en myt att det är svårt att ta sig runt i Tokyo med tunnelbanan. Det är otroligt bra skyltat även på engelska, t-stationer överallt och logiskt. Metrokartan är inte så svår, även om den ser kluttrig ut!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: