Japanska maffian…

januari 31, 2009 kl. 1:34 f m | Publicerat i Uncategorized | 3 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Det känns fortfarande lite exotiskt med en fortfarande verklig, existerande maffia idag på 2009-talet som styr den undre världen i Japan, främst Tokyo; den japanska maffian.

 

Denna maffia, kallad Yakuza ”de världelösa”, har sina anor långt tillbaka till samurajtider på 1600-talet i Japan. Verksamheten inluderar narkotikahandel (amfetamin är störst i rullning i Japan – och Sverige (!) ), koppleri, korruption, smuggling, casino, prostitution, utpressning dobbel, etc. De styr även vissa butiker, caféer och artister. Ja, en artist kan få hjälp av maffian för att bli känd, men det har sina priser… Detta händer idag.

 

86 300 medlemmar finns inom Yakuzan. Ett tecken på en medlem är ett avhugget finger, eller en tatuering. Ja, har du en taturering kommer du inte in i vissa badhus, restauranger, skolor etc. Du kan ju vara en gängmedlem!

Yubitsume

Ja, varför hugga av fingret? Jo, för att visa sin underkastelse kan en medlem hugga av vänstra lilla fingrets spets och ge den till bossen som förlåtelse vid ett straff.

 

Inte osynliga

Yakuzan klär sig i solglasögon och färgglada kostymer och har ett mer arrogant, kaxigt framträdande och vid behov kan de visa sina tatueringar för att markera sin status.

 

Yakuza finns även i Mexico, Amerika, Australien.

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag har däremot hört att maffian inte längre gör såna saker. Såg en liten dokumentär från en f.d yakuza om att yakuzan idag inte har på sig såna kläder eller hugger av fingrarna av folk då de drar för mycket uppmärksamhet hos polisen och att det blir svårare att hålla i gång affärerna. Så svårt att tro att det ens finns yakuza… allting är så fridfullt på dagen här.. Förut tyckte jag det var lite ”coolt” med maffian och hela La Famiglia grejjen (sett för mkt Simpsons I guess), men efter jag såg Gomorra ändrades den totalt heh.

  2. Oh, jaså? Senaste uppmärksammade gängkriget var i februari 2007 då en ”kanbun” till ett gäng sköts till döds i Shibuya, så nog finns de där i krokarna… men jag kan tänka mig att de vill hålla profilen låg nu som du säger, speciellt nu när det har blivit svårare att föra sin ”business”… 😮

  3. Kudos för fängslande och prima läsning


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: