Japans finansminister bakis?

februari 17, 2009 kl. 9:45 e m | Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar
Etiketter: , , ,

 

”Japans finansminister Shoichi Nakagawa avgår sedan han sluddrat och gäspat och nästan somnat på en presskonferens vid de rika ländernas klubb G 7:s möte i Rom i helgen.

Den 70-årige Yosano, uppges vara expert på skatter och om han får jobbet — något han enligt Kyodo är angelägen om — väntas han också behålla sin nuvarande post som ekonomiminister.

Själv hävdade finansministern att han inte var berusad men att han fått i sig för mycket hostmedicin. Han bad om ursäkt för sitt uppträdande som visats av tv-bolag världen runt.

Nakagawa gick på tisdagsförmiddagen ut med beslutet att han drar sig tillbaka och sade att han avgår så fort regeringens budget godkänts av parlamentets underhus.

Japan befinner sig för närvarande i den djupaste ekonomiska krisen efter andra världskriget.

Den japanska premiärministern Taro Aso överväger att utse nuvarande ekonomiministern Kaoru Yosano till Shoichi Nawagawas efterträdare på finansministerposten, enligt den japanska nyhetsbyrån Kyodo.”

Källa: DN

 

I denna video kan du se finansministern sluddra fram svar på frågor. Han ser ut som om han hade precis vaknat och jag är lite fundersam om det verkligen är hostmedicin som är orsaken… 

Han ska nu självmant avgå på grund av att han själv har tappat ansiktet, och skändat sitt hemland. Att tappa ansiktet i Japan är en stor skam och är något som japanerna gör allt för att inte tappa. Och när en utav ansikterna utåt å Japans vägnar gör detta blir reaktionerna inte nådiga. 

 

Tyvärr väljer 30 000 personer att begå självmord i skam och månaden då studenter får veta om de har kommit in på universitetet eller inte har högst självmordsstatistik.

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Och nyligen arresterades oppositionsledaren Ichiro Ozawas huvudsekreterare anklagad för att ha tagit emot olagliga donationer… just då det såg så bra ut för DPJ! Jag begår nog seppuku om LDP vinner valet igen i sommar/höst…

    När åker du till Japan? Och hann du kolla in min blogg? Skriver inte särskilt frekvent, men försöker (blandat med något enstaka samhällsseriöst inlägg) anamma en halvlitterär eskapist-romantisk stil i med inlägget ”Nyårsafton i Tokyo Bay” – en stil som inte alltid går hem bland svenskar….

    Själv flyttar jag till Tokyo den 25 mars. Alla mina besparingar rök i jakten på lägenhet, och nu är det vinna eller försvinna som gäller! 😉

    / Danne


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: