Vad som händer i Tokyo nu

juli 26, 2009 kl. 1:08 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,

Just nu domineras TV-nyheterna om översvämningar och jordskred som har drabbat södra Japan, där flera har omkommit. Sverige har visst också en del översvämningar nu som jag har läst om i DN:s rapportering.

I skolan har vi börjat med kanji där vi lär oss uttal och betydelse ena dagen, och lär oss att skriva dem andra dagen. Redan på onsdag, fyra veckor efter skolstart, har vi prov på 30 kanjitecken, hiragan & katakana, partiklar, grammatik, fraser och ord. Det är ett midterm test och har inte betydelse för om vi får gå vidare eller inte, utan mer för oss själva att se hur vi ligger till.

Hur som helst så skrev jag in mig på en modellagentur som hanterar många olika typer av jobb: magazines, tv-shows, tv-commercials, movies, posters etc, och de är seriösa och följer en med på castings och jobb! Väldigt bra. Väl på plats så tog de mått på mig och fotade mig, sedan kommer de kontakta mig om jobberbjudanden (som jag inte får berätta om). Sedan när jag gick från Harajuku till Shibuya hör jag plötsligt ”Kurisuuu!” från en i mängden. Då är det Kana från frisörsalongen som ropar (jag menar, hur vanligt är det att man stöter på någon man känner ute på stan i Tokyo?!), och vi står och pratar säkert i en kvart – enbart på japanska. Det var riktigt kul att försöka klura ut hur man skulle förklara något på japanska, och det gick bra.  Sedan kom hennes arbetskollega och jag skakade hand med honom, och jäklar vad japaner har ”döda” händer! Alltid när jag ska skaka hand med någon (de brukar oftast sträcka fram handen först) ger de en slapp hand och låter mig sköta resten. I Sverige skulle de uppfattas som svaga, blyga eller rädda. Och motsatt måste de tycka att jag tar i hårt…

Idag satt jag och pluggade inne på Starbucks och alltid när jag pluggar ute så sitter alltid den närmaste japanen och tittar intensivt på mina papper och böcker, i ren fascination. Det är lite störande att inte få sitta i fred, men what the hey. Hela jag är exotisk för dem så.

Imorgon eller på tisdag flyttar jag in i ett nytt hus, ett helt nybyggt hus med BADKAR! Helt oanvänt badkar som jag ska missbruka in infinitum.

Mata ne!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: