Japanskaprov!

september 29, 2009 kl. 8:19 f m | Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

今日のテストはとてもやさしかったですよ。どんなテスト?聞くのテストでした。

Ja, idag var det japanskapror, vilket var förstås mycket lätt. Det var att lyssna och välja ett rätt alternativ utifrån fyra. Det kunde vara till exempel att höra ett katakana-ord och sedan välja det rättstavade alternativet på pappret.

Igår handlade provet om att prata och då fick vi sitta en och en med vår 先生 och prata om oss själva, vår familj, vår hobby, vad vi såg på en bild, lärarens privata familjebilder och annat lätt. Jag tenderade dock att prata i informal japanese, vilket man förstås helst inte ska göra med sin lärare. Det är ju inte fel, men ska man vara duktig så ska det vara med -masu, desu former.

Imorgon har vi prov på kanji och grammatik! Då ska vi kunna cirka 100 kanjis (vi har redan haft prov på cirka 27 stycken). och det känns lugnt. Alla partiklar i japanskan sitter bra också, dessutom meningsuppbyggnad.

Idag kändes det också som jag klev upp ett steg när det gäller förstå och prata japanska. Plötsligt gick det jättebra att prata och skoja med läraren, kanske har man plötsligt fallit in i naturlig japanska? Numera kan jag såpass mycket att om jag inte kan ett specifikt ord kan jag tala mig runt och förklara.

とゆことでまた明日!

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Snyggt jobbat Chrille (-:

    Kram från Pappa


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: