Party i 36 timmar

oktober 9, 2009 kl. 5:19 f m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar
Etiketter:

Oj, en lekstund som skulle vara en liten stund slutade 36 timmar senare och långt ut i Tokyo, på gränsen till Saitama; det här är vad fest i Tokyo innebär.

Så först träffades två svenskar, en belgare, en japan och en korean i Ikebukuro och yrade runt tills vi plötsligt hamnade på en izakaya. Där beställde vi in all slags dricka och speciell mat som är så god! Alltså all den här maten på izakayan är så jäkla god! Friterat, stekt, sushi… you name it! Sedan beställde vi in två flaskor sake, som egentligen heter にほんしゅ’/しょちゅ här (stavning?), och sedan var festen igång en tisdag kväll i Ikebukuro. Vi fortsatte vidare till en karaoke som endast kostade 600 yen för hela natten (!!!) utan dricka. Så vi var där fram till morgon och solen hade gått upp sedan länge. Sjöng japanska låtar, svenska, engelska och koreanska. En crazy kväll! Jäklar vad karaoke är Party! Fast den här gången var maskinen på japanska så det krävdes alltid en gissning för att hitta rätt låt (man trycker in låten på en pekskärm som man håller i).

Sen kändes det helt rätt att följa med långt bort till (nästan, eller ja enligt kartan låg det inte i Saitama men japanerna hävdade att det var Saitama) Saitama med första tåget på morgonen. La oss när andra har klivit upp sedan länge, vaknade när folk kommer hem. Upptäckte verkligen en tyst förort med åkrar och inga människor, ändock en massa småhus tätt intill varandra. Men jag tyckte faktiskt om området. Kanske är småstäder i Japan mysiga ändå?

När det var dags att åka hem hann jag och japanskan med sista tåget hem, sedan hade sista tunnelbanan gått redan från Ikebukuro så jag chansade och hann med Yamamote en tidig torsdag morgon. Tyfonen hade kommit och drog nu in de flesta tåg i Tokyo. Från Shinjuku fick jag gå hem i ett spöregn som klår Sveriges regn med hästlängder. Resten är historia!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: